Mentorska “From purpose to action”

Preduzetniče, učeniče i učitelju moj, da li se pronalaziš u nekim od ovih izjava:

1) Sam/a sam u preduzetništvu i vođenje poslovanja je neretko previše za mene!

2) Ne znam da donesem argumentovane poslovne odluke, a kad i donesem neku ne držim je se!

3) U poslovanju mi je haos i sve radim ad hoc, ne vodim računa o finansijama a nemam ni nedeljni plan rada?!

4) Nemam marketing strategiju! Ustvari, pusti strategiju, ne znam koje akcije treba da preduzmem kako bi ostvario/la zacrtan prodajni cilj!

5) Nemam mindset kao uspešni ljudi koje pratim, i značilo bi mi da to promenim!

6) Nemam biznis strategiju (a ni plan), niti isplanirane aktivnosti do kraja ove, kao ni za sledeću godinu!

7) Sve bi dao/la da se konačno moj biznis sredi, i da se osetim kao da ja upravljam njim, a ne obrnuto!

8) Spreman/na sam da uložim: vreme, energiju i novac u tu realizaciju!

Ako se pronalaziš u bar 4 od 8 izjava, nastavi da čitaš, jer imam poslednje pitanje za tebe:

Da li veruješ da je individualni rad efektivniji i efikasniji od grupnog?

Ako je tvoj odgovor “da”, dobrodošao! Jer za ljude poput tebe sam kreirao jedan projekat. U pitanju je petomesečna poslovna saradnja, sa neobičnim imenom:

“From purpose – to action”

Šta su drugi rekli o mentorskoj saradnji?

Pogledaj u sledećem videu.

"Tokom naše saradnje sam shvatila da ti imaš moćnu biznis glavu, ali onako, prvoklasnu..."
Lucija
Twiga pattern bazaar
Šta je mentorska saradnja “From purpose to action”?

To je saradnja između mene, biznis mentora, i tebe, preduzetnika, koja ima za cilj da od tebe napravi boljeg preduzetnika koji vodi biznis sa više razumevanja i donosi argumentovanije odluke, a od tvog biznisa uspešnije poslovanje, ono koje generiše više profita i stoji stabilno na svojim nogama (sistemima).

"Tebi je stvaaarno suštinski stalo, i to je ono što je mene privuklo i povuklo i učinilo to da imam toliko poverenja u tebe! Uz tebe takvog bila sam sposobna da uradim brže i efikasnije ono za šta bi mi trebale godine... Mnogo si mi skratio put."
Lana
lananikolic.com
Kako izgleda mentorska saradnja “From purpose to action”?

Edukacije: Plaćanjem ove saradnje, dobija se pristup kursu, odnosno edukativnom materijalu o preduzetništvu, kako bi sve moje znanje bilo i u tvojoj glavi, što će nam pomoći da se bolje razumemo i efikasnije radimo. To znanje će biti tvoja osnova za rad sa mnom.

Rad: Radimo uživo/online (u skladu sa mogućnostima) tako što se viđamo 1 na 1 dva puta mesečno. Jednom u prvoj celoj radnoj nedelji u mesecu, drugi put u trećoj celoj radnoj nedelji u mesecu.

U toku tog sastanka prolazimo tekuće stvari, domaće zadatke, aktivnosti koje smo planirali da uradimo, kao što su: biznis model i strategija, marketing strategija i brend, organizaciona šema poslovanja, plan aktivnosti za narednu godinu, mindset i emocije, optimizacija poslovanja…

Ne brinite, u ovom radu ne postoji plan rada koji slepo pratimo, naprotiv, mi radimo ono što tebi u datom momentu najviše treba, tako da iako se neke stvari ponavljaju, ovaj projekat će u potpunosti biti skrojen po tvojoj meri.

Brifing: U druge dve nedelje u kojima se ne viđamo mi šalješ brif, koji najkasnije treba da mi stigne u sredu do 9h ujutru (može da se šalje i utorkom uveče). U toku tog brifa prelazimo sve što se dešavalo u proteklih nekoliko dana, i držimo tempo da se čujemo svake nedelje.

I tako 5 meseci, ili dok ne ostvarimo postavljan cilj, ukoliko se on ranije dogodi.

Ostalo: Ukoliko bude potrebno ja ću deliti sve svoje kontakte sa tobom, od knjigovođa i advokata, pa sve do psihologa i mojih savetnika, ukoliko za tako nešto bude postojala potreba.

"Pre nego što smo počeli da radimo, osećala sam se zaglavljeno, kao u živom blatu. A sada kad se naša saradnja završava osećam se kao energija koja teče. Mentor moj, hvala ti."
Jelena
Coki loki
Zašto preduzetnici plaćaju petomesečnu saradnju sa mnom?

Zato što neće sami (jer je lakše sa nekim) ili ne umeju (preduzetnici često ne znaju da vode finansije, rade marketing, menadžment, i mnoge druge stvari koje osim core-a svog poslovanja treba da znaju da bi njihovo poslovanje bilo uspešno) da optimizuju, unapređuju i razvijaju sopstveni biznis, odnosno uspešno prolaze različite faze svog poslovanja.

A koje su to faze zbog kojih me klijenti najčešće angažuju?

To je ili faza pokretanja biznisa (imam ideju, u početnoj sam tački i želim uz tvoju pomoć da startujem, uradim biznis i marketing strategiju i da te imam uz sebe dok ne dođem do profita);

Ili faza posložavanja biznisa (u nejasnom biznisu izbaciti sve nepotrebno, ostaviti ono što treba da ostane i napraviti jasan plan za naredni period); I

li faza optimizacije (imam firmu sa radnicima, sve funkcioniše ad hoc, ja nemam snage, a možda ni znanje da to optimizujem sam/sama i trebaš mi ti);

Ili faza razvoja (hajde zajedno da napravimo najefektivniji i najefikasniji plan rasta i da idemo u egzekuciju razvoja poslovanja).

"Želeo sam da posložim biznis i budem profitabilan. Na kraju je sve to bilo samo deo paketa. Uz rast biznisa i novu lokaciju koja je bila san, naučio sam osnove bizinisa i kako da razmišljam, i najbitnije, dobio sam osobu sa kojom mogu da pričam o idejama, biznisu i životu. 💪."
Danijel
Development Fittnes centar
Malo o mojoj misiji?

Ako vas je od svega rečenog zabolela glava, ne brinite. Ja sam svestan da je sve ovo previše za jednog malog ili mladog preduzetnika.

Upravo zato je moja misija da učim male i mlade preduzetnike kako svoja poslovanja da vode pametno, po ugledu na kompanije, i jednostavno, u skladu sa preduzetničkim resursima, kojih nema mnogo. A pametno i jednostavno je uvek efikasno.

Jer samo takav način vođenja poslovanja, može da ima dugoročnost i da pravi veliki prinos, a to je ono što je neophodno za tvoju fizičku i finansijsku slobodu, o kojoj neretko govoriš! 🙂

Reč-dve o meni i mom biznis iskustvu…

Ističem se po tome što za razliku od mnogih drugih mentora ja de facto imam svoje poslovanje koje me je naučilo svemu što znam. I i dalje me uči. A pored moje firme “Ćao Šećeru” bio sam saradnik u podizanju nekoliko brendova i učestvovao u rađanju i razvijanju mnogih biznisa.

U konsaltingu sam šest godina,a na ovaj način radim dve godine, 1 na 1 sa ljudima, definišući neki cilj, koji bismo ostvarili za određeno vreme. Jednom taj cilj nije bio ostvaren. Svaki put mimo tog jednog slučaja, do sada, smo ga ostvarili.

Ukoliko smatraš da smo dobar match, pošalji zahtev za konsultaciju, ako se poklopimo krećemo sa radom u prvom sledećem upisu i saradnju plaćaš 3.000e a ova konsultacija je naš početak rada, u suprotnom plaćaš samo tu konsultaciju po ceni od 100e.

Sledeća runda na kojoj je slobodno 3 mesta kreće 1. marta! Popuni formu ispod, pošalji upit i prijavi se.